Webinar huisacademie 2.0 – 21 april om 19.30 uur

De 2.0 is een upgrade van de traditionele huisacademie om expertise binnen de organisatie op professionele wijze vast te leggen, te verduurzamen en toegankelijk te maken.

Datum: Woensdag 21 april 2021
Tijd: 19:30 – 20:30 uur
Door: Marsha van Vleuten en Martine Creemers

Deelname: gratis
Doelgroep: Schoolleiders, bestuurders, HR-medewerkers, kwaliteitsmedewerkers.

Herken je binnen het schoolbestuur dat…

  • je het talent van professionals zichtbaar wilt maken maar (nog) aan het bedenken bent hoe? 
  • bestaande expertise beter benut kan worden om invulling te geven aan het leren van professional en organisatie?
  • de voordelen van online leren gezien worden maar nog zoekt naar een manier om deze vorm optimaal te benutten voor de professionalisering?
  • het delen van leeropbrengsten uit de schoolontwikkeling, de netwerken en de academie nog niet het gewenste effect heeft?
De huisacademie 2.0 is het vliegwiel om organisatiebreed kennis te delen en verduurzamen op alle lagen binnen de organisatie.

 

De bedoeling van een huisacademie is in de meeste gevallen om kennis en ervaring uit onderwijsteams, netwerken en expertgroepen op een slimme en aantrekkelijke manier bij elkaar te brengen. Waarbij investeren in het professioneel kapitaal niet alleen zit in nieuwe kennis ontwikkelen maar juist ook in het benutten van het bestaande.

Hierin wordt vaak gezocht naar een aanpak zodat naast externe input ook vooral de interne expertise wordt benut. Maar op welke wijze maak je deze interne expertise zichtbaar en toegankelijk voor alle professionals binnen de organisatie? 

De huisacademie 2.0 focust op het actief benutten en verbinden van interne en externe expertise, vanuit een krachtige mix van live en online leren.
 

Tijdens dit webinar schetst Piex i.s.m. Onderwijs Maak Je Samen aan de hand van een kwadrant het leerlandschap en de ondersteuning die dat op maat kan realiseren: hoe ziet dat er uit? Wat is er nodig voor het proces, het product en de productontwikkeling om te komen tot een geïntegreerd geheel? 

We geven je inzichten hoe je…

  • bestaande expertise optimaal benut om thema’s uit het koersplan tot ontwikkeling te brengen
  • kwaliteit borgt door expertise op professionele en uniforme wijze vast te leggen met een vaste set online producten 
  • expertise, vaardigheden en functie(s) van- en voor iedere medewerker zichtbaar én toegankelijk maakt in een professionele community (a la Linkedin) 
  • interne en externe expertise met elkaar verbindt 
  • vanuit visie tot een passend ontwerp komt van online- en fysiek leren

Maak alvast een start en breng je eigen organisatie in beeld met deze ambitieschaal; een mooi vertrekpunt voor het webinar.

Ter verdieping op de inhoud van deze avond ontvangen de aanwezigen de mastertalk van Dr. Ton Bruining. Hierin deelt hij inzichten over de huisacademie 2.0 vanuit ruim twintig jaar ervaring rondom dit thema. 

Dus… save the date en schrijf je in via onderstaand formulier.


 
* verplicht