ICT in het onderwijs

Wist je dat ICT jouw vak alleen maar mooier en interessanter kan maken? Kijk naar het belang van digitale geletterdheid in het onderwijs en bepaal jouw ROL daarin…

0% played

De inhoud van de training

Deze training gaat niet over het leren bedienen van alle knoppen. Wel ga jij bepalen waar je staat in de wereld van de ICT.
Elke dag heb jij de kans om ICT in te zetten met als doel: nog beter afstemmen op de leerling, efficiënter werken én een gevarieerd aanbod neerzetten. Ontdek in deze training hoe je ICT inzet als onderdeel van je les, zodat je aanbod echt rijker wordt.

 • 1. Question

  In 12 vragen kom je meer te weten over de inhoudsexperts en hun kijk op het belang van ICT in het onderwijs.

  15 min
 • 2. Online magazine

  Door dit magazine leer je meer over de doelen van ICT en denk je na over de visie van jouw school. Wat doe je met het digibord en maak je wel eens instructievideo’s voor je leerlingen?

  30 min
 • 3. Video

  In 4 video’s zie je ICT-gebruik in de klas. Aan de hand van het SAMR-model bepaal jij de mate van toepassing van ICT door de leerkracht.

  30 min
 • 4. Experience

  In 4 praktijkvoorbeelden ga jij nadenken over jouw acties in de klas. Ben je een ‘nieuwkomer’ op ICT-gebied of heb je al veel ervaring in het gebruik ervan?

  20 min

Aan het einde van de training

 • ken je de pedagogisch-didactische toepassingen van ICT.
 • weet je waarom ICT in het onderwijs zo belangrijk is.
 • weet je hoe je adaptief, effectief en gedifferentieerd kunt lesgeven met ICT.
 • kun je een aantal activerende werkvormen met eenvoudige ICT-toepassingen gebruiken.
 • weet je meer over het ICT-beleid.
 • weet je waar jij staat op het gebied van ICT.

Frank Reinders

Sinds 2004 ben ik werkzaam in het onderwijs. Begonnen als leerkracht en al snel vanuit een ICT-coördinerende rol betrokken geraakt bij de ondersteuning van ICT in het onderwijs op meerdere scholen in de regio. Naast mijn lesgevende jaren in het basisonderwijs en hoger onderwijs ben ik een paar jaar als beleidsmedewerker van een groot schoolbestuur actief geweest. Sinds 2010 ben ik als trotse eigenaar (in de rol van ICT-onderwijsbegeleider) bezig om vanuit Schoolupdate mensen op scholen in heel Nederland te professionaliseren in het leren en lesgeven met behulp van ICT.

Jan-Jaap Klomp

Ik heb 17 jaar in het basisonderwijs gewerkt als leerkracht, intern begeleider en iCoach.
Ik denk altijd vanuit deze vraag: Hoe kan onderwijs op een boeiende, interactieve en adaptieve manier leuker en beter?
Ik kan leerlingen en leerkrachten enthousiast maken en laten ervaren welke mooie digitale mogelijkheden er tegenwoordig zijn. Vooral de uitdagingen waar we in dit multimediale tijdperk voor staan boeien me enorm. Ik voorzie mooie ontwikkelingen: de toekomst is NU!