ICT in het onderwijs

Wist je dat ICT jouw vak alleen maar mooier en interessanter kan maken? Kijk naar het belang van digitale geletterdheid in het onderwijs en bepaal jouw ROL daarin…

De inhoud van de training

Deze training gaat niet over het leren bedienen van alle knoppen. Wel ga jij bepalen waar je staat in de wereld van de ICT.
Elke dag heb jij de kans om ICT in te zetten met als doel: nog beter afstemmen op de leerling, efficiënter werken én een gevarieerd aanbod neerzetten. Ontdek in deze training hoe je ICT inzet als onderdeel van je les, zodat je aanbod echt rijker wordt.

 • 1. Question

  In 12 vragen kom je meer te weten over de inhoudsexperts en hun kijk op het belang van ICT in het onderwijs.

  15 min
 • 2. Online magazine

  Door dit magazine leer je meer over de doelen van ICT en denk je na over de visie van jouw school. Wat doe je met het digibord en maak je wel eens instructievideo’s voor je leerlingen?

  30 min
 • 3. Video

  In 4 video’s zie je ICT-gebruik in de klas. Aan de hand van het SAMR-model bepaal jij de mate van toepassing van ICT door de leerkacht.

  30 min
 • 4. Experience

  In 4 praktijkvoorbeelden ga jij nadenken over jouw acties in de klas. Ben je een ‘nieuwkomer’ op ICT-gebied of heb je al veel ervaring in het gebruik ervan?

  20 min

Aan het einde van de training

 • ken je de pedagogisch-didactische toepassingen van ICT.
 • weet je waarom ICT in het onderwijs zo belangrijk is.
 • weet je hoe je adaptief, effectief en gedifferentieerd kunt lesgeven met ICT.
 • kun je een aantal activerende werkvormen met eenvoudige ICT-toepassingen gebruiken.
 • weet je meer over het ICT-beleid.
 • weet je waar jij staat op het gebied van ICT.

Frank Reinders

In 2004 ben ik afgestudeerd en begonnen als leerkracht in het basisonderwijs. Al snel kreeg ik de taak van ICT-coördinator. Bewust van de vele mogelijkheden die ICT in het onderwijs kan bieden ben ik in 2009 de opleiding van iCoach begonnen. Daar heb ik mijn kennis van/vaardigheden met ICT in het onderwijs verbreed en verdiept. Inmiddels mag ik mezelf al een paar jaar ICT-onderwijsbegeleider noemen en ben ik sinds 2010 de trotse eigenaar van Schoolupdate.

Jan-Jaap Klomp

Ik heb 17 jaar in het basisonderwijs gewerkt als leerkracht, intern begeleider en iCoach.
Ik denk altijd vanuit deze vraag: Hoe kan onderwijs op een boeiende, interactieve en adaptieve manier leuker en beter?
Ik kan leerlingen en leerkrachten enthousiast maken en laten ervaren welke mooie digitale mogelijkheden er tegenwoordig zijn. Vooral de uitdagingen waar we in dit multimediale tijdperk voor staan boeien me enorm. Ik voorzie mooie ontwikkelingen: de toekomst is NU!