Spieken bij Novilo!

In deze VLOG nemen we een kijkje bij Novilo: het expertisecentrum op het gebied van hoogbegaafdheid. Ontmoet Dick Verwij, trainer bij Novilo en inhoudsexpert van de online training ‘De 7 uitdagingen!’. Naast inhoudelijke expertise is hij ook ervaringsdeskundige, en weet hij als geen ander voor welke uitdagingen een hoogbegaafde leerling komt te staan.


Dick: Op de basisschool was ik een snelle leerling. Ik vond de stof makkelijk en hoefde weinig moeite te doen om mee te komen in de groep. Op het voortgezet onderwijs ging het al net zo. Pas in 3 VWO begon het moeilijker te worden. Mijn cijfers gingen omlaag en ik begon onvoldoendes te halen. Ik had geen idee waarom. Ik besteedde zelden meer dan een kwartier aan mijn huiswerk, maar het kwam niet in mij op dat dit wellicht weleens de reden kon zijn. Toch heb ik het tot en met 6 VWO vol weten te houden, maar niet zonder gaandeweg te gaan geloven dat ik misschien niet op het VWO thuis hoorde. Dit werd bevestigd toen ik niet slaagde voor mijn eindexamen.

Daarna heb ik vele baantjes gehad onder mijn niveau en heeft het nog lange tijd geduurd voordat ik ontdekte dat er meer in mij zat. Ik kwam in contact met Novilo en ik heb er gesolliciteerd.

Nu ben ik docent, trainer en onderwijsadviseur voor Novilo. Ik mag scholen en leerkrachten ondersteunen om de kinderen van nu -die net zo zijn als ik destijds- beter in hun vel te laten zitten en beter tot hun recht te laten komen.