Samenwerking met Brainport

Wat betekent wereldburgerschap voor het bestuur, de school en de leraar?

De kans
In de praktijk blijkt dat scholen het soms lastig vinden om betekenis te geven aan het thema Wereldburgerschap. Doelstelling is om bewustwording te creëren bij de professional door een gerichte online inhoud te faciliteren. Maar ook input te geven om de genoemde thema’s binnen de eigen context vorm te geven:

Wat betekenen deze thema’s voor bestuur, school en leraar?
Maar vooral wat zien we terug bij “de Brainport-leerling”?

Ons antwoord
Brainport en Piex willen een brede ontwikkeling van professional en organisatie faciliteren met de focus op wereldburgerschap. Om dit te realiseren gaan zij een samenwerking aan door relevante inhoud online beschikbaar te maken. Naast dat het laagdrempelig toegankelijk is, wordt ook de juiste toon gezet door de inzet van technologie; practise what you preach! Professionaliseren bestaat niet alleen uit fysieke momenten maar ook online. Brainport zal hierin een actieve bijdrage leveren door inhoud beschikbaar te stellen via Piex. Daarnaast duiken we de scholen in om mooie praktijkvoorbeelden op te halen; maximaal kennis delen dus.

In de eerste helft van het nieuwe schooljaar is de eerste gezamenlijke training beschikbaar. Ook de ‘andere’ Brainport thema’s krijgen of hebben al een plekje binnen Piex. Te denken hierbij aan de samenwerking met Hogeschool de Kempel voor de titel NT2 en met Stichting Maakotheek voor het thema 3O-leren. Kortom, een online aanbod dat blijft groeien!

Wil je meer weten over de samenwerking met Brainport?
De mogelijkheden van flexibel leren binnen de organisatie?
Of gewoon wat uitgebreider kennismaken met ons?

Schroom niet en stuur een mail naar info@piex.nl.