Piex deelt ook via podcasts expertise

De eerste Podcast van Piex is een feit! En ja ook wij… vinden het vreemd om naar onze eigen stem te luisteren en hebben tot 10 geteld voordat de microfoon aan ging.

Maar de gedachte dat we op deze manier leraren laten ‘meeluisteren’ naar de inhoudelijke onderwijsgesprekken die wij voeren met inhoudsexperts maakt dat we dit gewoon zijn gaan doen!

Via de Podcast delen experts hun inzichten rondom actuele onderwijsthema’s en vraagstukken. In 10-15 minuten ‘bijgepraat’ worden, in de auto, tijdens een wandeling of op de fiets.

Luister naar onze allereerste podcast met Drs. Wilma Willems. Inhoudsexpert van de online training begrip voor lezen én de kwaliteitsbewuste leraar (verwacht).

Onze podcasts zijn ook beschikbaar via Spotify. Iedere week wordt er een nieuwe toegevoegd. So… stay tuned!

Een dalende trend in het leesonderwijs in Nederland

In Nederland zien we een dalende trend in het leesonderwijs. Is dit herkenbaar voor jou? En heb je je weleens afgevraagd hoe dit komt? Volgens Drs. Wilma Willems is een mogelijke verklaring niet alleen in het anders omgaan met teksten maar ook de wijze waarop wij ons leesonderwijs aanbieden: verknipt!

Nooit meer een Podcast missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Heb je al een Piex abonnement? Dan krijg je automatisch een bericht.


 
* verplicht