Kennissessie: In tien stappen van cijfers naar een passend aanbod voor jouw groep.

Helaas… inschrijven kan niet meer! Volg ons via social media en blijf op de hoogte van al onze activiteiten.


In januari/februari is het weer zover: de genormeerde toetsen worden afgenomen. In de meeste gevallen is dit de Cito-toets. Twee weken lang is het ‘zwoegen en zweten’ voor de leerlingen. De één na de andere toets wordt afgenomen. Maar… dan heb je ook wat! Toch? Je bent ontzettend benieuwd hoe jouw leerlingen het gedaan hebben. Je kijkt de toetsen na, opent het leerlingvolgsysteem en vult de resultaten in: as easy as that. Met één druk op de knop genereer je een groepsoverzicht, sorteer je de resultaten van hoog naar laag en heb je een eerste indruk van de prestaties die jouw groep geleverd heeft. Je oog valt direct op die ene leerling die je intensief begeleid hebt, die moet toch vooruitgegaan zijn? Dat kan niet anders. Vervolgens check je de resultaten van de het groepje leerlingen die je extra instructie gegeven hebt, benieuwd welk effect dat gehad heeft op de ontwikkeling. Ooh ja, dan heb je ook nog die ene leerling met ADHD: hoe heeft hij het gedaan? En die leerling met dyslexie? Dit was de eerste keer dat zij de toets op de computer maakte. Hoe is dat gegaan?

Herken je dit?

 • Je genereert direct overzichten zonder echt focus te bepalen;
 • Je richt je méér op de individuele leerling dan op de groep als geheel;
 • Je evalueert met name de voortgang van de leerling en minder (of niet) het aanbod en jouw handelen als leerkracht;
 • Je hebt niet echt een ‘aanpak’ voor ogen voor je data-analyse.

Dan willen we je van harte uitnodigen om naar onze kennissessie te komen op woensdag 29 november om 15.30 uur. Een samenwerking van Piex en KPC Groep.

Wat brengt het je?

 • Je leert om je focus niet op de individuele leerling, maar op de groep te houden.
 • Je leert op welke manier je het product, de cijfers en getallen, inzet om het proces te evalueren. Hierbij zoomen we in op drie verschillende gebieden. Wat zegt het product over:
  • Het aanbod van de afgelopen periode?
  • Jouw handelen als leerkracht?
  • De voortgang van de leerling?
 • Vijf redenen waarom een online training ‘het’ instrument is om je data-analyse slim en efficiënt aan te pakken.
 • Ontdek de mogelijkheden die een online training biedt om individiueel- en samen leren te combineren;
 • Kom erachter of jij het maximale uit jouw data haalt.

De inhoud is interessant voor leerkrachten en IB’ers uit het primair onderwijs. Er zijn maximaal 50 plekken beschikbaar en deelname is gratis. Opgeven kan via onderstaand formulier.

De locatie:

Saltomontessorischool de Trinoom
Don Boscostraat 2
5611 KW Eindhoven

Het programma:

15.30 uur: Inloop, er staat een kopje koffie/thee voor je klaar. 15.45 uur: Welkom 15.50 uur: Presentatie KPC Groep – Slim, efficiënt en doelgericht omgaan met data. 16.20 uur: Presentatie Piex – Blended learning bij het analyseren van jouw data. Wat betekent dit? 16.30 uur: Check it out! In hoeverre haal jij het maximale uit jouw data? 16.45 uur: Netwerkborrel 17.30 uur: Einde programma [/htable