HSP… Is dat iets nieuws?

Iedereen kent of heeft gehoord van het populaire programma: De luizenmoeder! Tijdens de eerste aflevering laat juf Ank duidelijk merken dat ze tegenwoordig wel heel veel ‘probleemgevallen’ in de klas heeft: ADHD, ADD, dyslexie… De moeder van Eva probeert het onderwerp ‘hoogevoelig’ onder de aandacht te brengen maar dat neemt juf Ank niet helemaal serieus: “Ach, ze is gewoon een beetje zenuwachtig. Zeg dat dan!”

‘Tja… die juf Ank’, zul je gedacht hebben. ‘Dat kan echt niet!’ Maar wist jij dat ongeveer 20% van de leerlingen in je klas is hooggevoelig, dit betekent in een gemiddelde klas gewoon 5 à 6 leerlingen! Herken jij jezelf in deze leerkracht: “Ik weet niet wat HSP is dus het bestaat niet!” Of zie jij het als een kans om jezelf te ontwikkelen?

Mindset vormt de basis voor (hooggevoelige) leerlingen om te groeien. Denkend aan wat mindset nu eigenlijk is, dan is dat heel simpel uit te leggen; Het is niet meer of minder dan het denken in groeien en mogelijkheden (groeimindset), óf het vast houden aan overtuigingen en denken in problemen (gefixeerde mindset).

Wist je dat een uitspraak als “Wat ben je slim!” ook gefixeerd kan zijn? Waardoor leerlingen geen risico’s meer durven te nemen.

Al jij die leerkracht bent die NOG niet precies weet wat mindset precies inhoudt maar wel open staat om zichzelf te ontwikkelen. Check dan onze supergave online training: Mindset. Laagdrempelig zowel in tijd als geld. Meer informatie via: https://www.piex.nl/trainingen/mindset/