De kracht van audio bij mondelinge taalvaardigheid

Hoe gaaf is het om je boekbespreking niet te presenteren voor de klas maar om deze op te nemen als audio fragment? De mogelijkheid te hebben om de inhoud nog eens te beluisteren en daar (samen) op te reflecteren? Een unieke kans om met audio (Podcasts) het domein mondelinge taalvaardigheid functioneel en betekenisvol te maken! Want heel eerlijk… toch vaak het ondergeschoven kindje in het taalaanbod.

Samen met Tjeerd van den Elsen, bekend van Radiorakkers en Barbara van der Linden, onderwijsadviseur bij Onderwijs Maak Je Samen ontwikkelen wij de online training Podcast in de klas. Tjeerd heeft een bulk ervaring met het maken van audio met kinderen en Barbara is aangeschoven vanuit haar expertise op het gebied van taal.

Het maken en opnemen biedt mogelijkheden om aan mondelinge taalvaardigheid te werken. Het gericht luisteren naar audio geeft richting aan hoe en waar je naar luistert. Spreken en luisteren sorteren voor op lezen en schrijven. Deze vier vormen van communicatie zijn onlosmakelijk verbonden in de taal- en leesontwikkeling bij kinderen.

Luister mee naar een fragment uit de interviewsessie met Tjeerd en Barbara.

Als eerste op de hoogte zijn? Laat hieronder je gegevens achter en je bent de eerste die een seintje krijgt zodra deze nieuwe titel beschikbaar is.


 
* verplicht